backgroundtop
Logo van Debekkenbodem.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
DE BEKKENBODEM / ZORGVERZEKERING

Zorgverzekering

Iedereen die in Nederland woont of werkt is verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Kosten die u maakt als u bijvoorbeeld naar de huisarts of het ziekenhuis gaat worden via de zorgverzekering vergoed. De zorgverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

 

Basisverzekering

De basisverzekering is voor iedereen verplicht en vergoedt kosten voor de huisarts of opname in het ziekenhuis. Voor de basisverzekering geldt een acceptatieplicht. De zorgverzekeraar moet u altijd accepteren voor de basisverzekering. Dus ook als u niet gezond bent.

Vanuit de basisverzekering wordt vergoed:

 • Geneeskundige zorg van huisartsen, medisch specialisten en verloskundigen
 • Verblijf in het ziekenhuis
 • Kraamzorg
 • Tandheelkundige zorg (controle en behandeling) voor kinderen t/m 17 jaar
 • Tandheelkundige chirurgische zorg (kaakchirurg) en kunstgebit
 • Medicijnen, maar niet alle medicijnen
 • (Medische) hulpmiddelen, maar niet de rollator en krukken
 • Hulp bij stoppen-met-roken
 • Psychologische zorg
 • Fysiotherapie voor chronisch zieken vanaf de 21e behandeling
 • Logopedie en ergotherapie
 • Ziekenvervoer
 • Dyslexiezorg voor kinderen
 • Dieetadvies (maximaal 3 uur)
 • 3 IVF-behandelingen voor vrouwen t/m 42 jaar

 

De aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering is niet verplicht. Deze kunt u afsluiten om behandelingen vergoed te krijgen die de basisverzekering niet vergoedt. Fysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering bijvoorbeeld alleen vergoed vanaf de 21e behandeling als u een bepaalde chronische ziekte heeft. Met een aanvullende verzekering kunt u zich voor fysiotherapie bijverzekeren. Voor de aanvullende verzekering geldt geen acceptatieplicht. Verzekeraars mogen u dus weigeren. Vooral bij de meer uitgebreide pakketten kan het zijn dat u geweigerd wordt als u niet gezond bent. Voor een overzicht van een groot deel van de behandelingen die vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering kunt u kijken bij de vergoedingsoverzichten van Independer.nl.

 

Verplicht eigen risico

Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. In 2013 is het eigen risico € 350,-. Dit betekent dat u de eerste € 350,- aan kosten, die vanuit de basisverzekering vergoed worden, zelf betaalt. Het eigen risico geldt niet voor behandelingen die vanuit de aanvullende verzekering worden vergoed. U gebruikt uw eigen risico dus niet als u zich bijverzekerd heeft voor fysiotherapie en u naar de fysiotherapeut gaat.

 

Veranderen van zorgverzekering

Elk jaar kunt u wisselen van zorgverzekeraar. U kunt dit het beste doen op een vergelijkingssite zoals Independer.nl. Daar kunt u aangeven wat uw dekkingswensen zijn en ziet u precies welke zorgverzekering daar het beste bij aansluit voor de laagste prijs.

 

Zorgverzekering en de bekkenbodem

De bekkenbodem is een laag spieren onder in het bekken. De spieren van de rug en de buik zitten aan de bovenkant van het bekkenbodem vast. De bil en bovenbeenspieren zitten vast aan de onderkant. Bij niet goed gebruik van al deze spieren kunnen problemen ontstaan met het bekkenbodem. Niet alleen bij het sporten kunt u last krijgen van uw bekken, maar ook bij bijvoorbeeld het te gehaast gebruik maken van het toilet kan tot problemen leiden.

 

Heeft u last van uw bekkenbodem? Dan kunt u naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bekkenbodemtherapie. De therapeut zal u oefeningen aanleren die uw spieren, die vastzitten aan het bekkenbodem, versterken. De fysiotherapeut wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Uw eigen risico zal hierbij niet worden aangesproken. Wilt u weten of fysiotherapie vergoed wordt door uw verzekeraar? Kijk dan op Independer.nl.

 


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL