backgroundtop
Logo van Debekkenbodem.nl
     facebook twitter  
banner
Label DeBlessure.nl
DE BEKKENBODEM / MIXED INCONTINENTIE

<a href="http://adobe.com/go/getflashplayer"><img src="http://www.adobe.com/images/shared/download_buttons/get_flash_player.gif" alt="Get Adobe Flash player" /></a>

MIXED INCONTINENTIE

Mixed incontinentie, ook wel gemengde incontinentie genoemd, is een vorm van urine-incontinentie. Mixed incontinentie is een combinatie van stressincontinentie en urge-incontinentie. Bij ouderen komt deze vorm van incontinentie vaak voor.

De oorzaken van mixed incontinentie zijn dezelfde als bij stressincontinentie en urge-incontinentie.

 


Symptomen mixed incontinentie

Bij mixed incontinentie kan er ongewild urineverlies bij activiteiten optreden zoals bij stressincontinentie en bij plotselinge, onhoudbare aandrang om te plassen zoals dit bekend is bij urge-incontinentie.

Bij stressgeïnduceerde urge-incontinentie ontstaat als gevolg van een activiteit, waarbij wel of geen ongewild urineverlies optreedt, een onhoudbare aandrang om te plassen dat ongewild urineverlies tot gevolg heeft.


Onderzoek en diagnose bij mixed incontinentie

Aan de hand van de klachten en een licamelijk onderzoek kan de diagnose mixed incontinentie gesteld worden. Zo kan er gevraagd worden een dagboek bij te houden om weer te geven wanneer er geplast wordt en onder welke omstandigheden. Door middel van een urodynamisch onderzoek kan de functie van de blaas en het sluitingsmechanisme verder onderzocht worden. Daarnaast is het mogelijk door middel van een speciaal instrument, de cystoscoop, de blaas te bekijken.


Behandeling mixed incontinentie

Bij de behandeling van mixed incontinentie wordt er gestart met de klacht waar de patiënt de meeste klachten van ervaart.

Bij stress-urine-incontinentie en urge-incontinentie is meer informatie te vinden over de mixed incontinentie.


backgroundbottom
Bronvermelding | Algemene voorwaarden

Dit is een produkt van :
Logo JH Consultancy
© Copyright JH Consultancy 2014, All rights reserved
Webdesign by : FISHTANKMEDIA.NL